Termeni și condiții

Website-ul www.quantumdesign.ro este operat de societatea QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L., persoană juridică română, cu sediul în Com. Bodoc, Str. Principala nr.13, Jud. Covasna, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J14/385/2020, având CUI RO43421623.

e-mail contact@quantumdesign.ro; telefon 0749230100.

Site-ul www.quantumdesign.ro furnizeaza produsele si serviciile care sunt subiectul termenilor si conditiilor de mai jos. S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. isi asuma dreptul de a putea modifica aceste prevederi, precum si site-ul www.quantumdesign.ro si structura acestuia sau de a putea face orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care au in istoricul colaborarii livrari refuzate.

ACCESUL LA SITE

In timpul utilizarii site-ului si a serviciilor sale, dumneavoastra- utilizatorul, va angajati sa respectati legile in vigoare si sa nu desfasurati activitati de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun in pericol buna functionare a site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc. Va angajati sa nu modificati, copiati, transmiteti, afisati, publicati, reproduceti, creati produse derivate sau sa vindeti orice fel de informatii sau servicii obtinute prin intermediul site-ului.

 

CONTUL / UTILIZAREA

Inscrierea ca utilizator pe acest site necesita completarea de catre dumneavoastra a unui formular de inscriere in care vor fi trecute cateva date personale obligatorii. Aceste date vor fi in mod OBLIGATORIU actuale, clare si complete si VOR FI ACTUALIZATE ORI DE CATE ORI ESTE CAZUL. S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul pe site sau la anumite sectiuni ale site-ului in cazul in care informatiile furnizate de un utilizator se dovedesc a fi false, incomplete, neclare sau neactualizate.

Informatiile privind identificarea unei persoane ca utilizator (nume, prenume, adresa, adresa de email, telefon, etc.) precum si mesajele private sunt confidentiale si vor fi dezvaluite doar compartimentelor sau persoanelor carora se adreseaza, exceptie facand cazurile in care se incalca legea. Inregistrarea prin cont si parola implica anumite reguli. Cuvintele alese nu trebuie: sa creeze confuzii, sa se inscrie in limitele legii si moralitatii.

Contul fiecarui utilizator este personalizat si totodata securizat prin user si parola. El poate fi anulat de ambele parti fara o notificare prealabila (din partea utilizatorului, oricand si din orice motiv, iar din partea S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L., in cazul in care termenii si conditiile acordului nu sunt respectate).

Utilizatorul este singurul responsabil pentru securitatea contului sau precum si pentru orice activitate desfasurata pe site de catre alte persoane care au avut acces la contul sau.

Odata cu inregistrarea si deschiderea unui cont, deveniti utilizator si se considera ca ati citit si ati fost de acord cu termenii si conditiile specificate.

LIVRAREA PRODUSELOR

Inainte de onorarea comenzilor, societatea isi rezerva dreptul sa efectueze validarea acestora prin contactarea telefonica a clientilor.

DATELE PERSONALE

Pe site-ul www.quantumdesign.ro, utilizatorul raspunde de veridicitatea datelor introduse in timpul crearii contului, precum si in procesul de plasare a comenzii pe site. S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. numai in scopul declarat al acestui site, incluzand si nu limitandu-se la confirmarea comenzilor, informari despre eventualele promotii, etc.

COMUNICARI ELECTRONICE

Prin accesarea site-ului www.quantumdesign.ro , vizitarea, cumpararea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. se realizeaza in mod electronic, considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de la S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

SECURITATEA INFORMATIILOR

S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau mail-urile expediate de www.quantumdesign.ro nu contin virusi sau alte componente daunatoare. De asemenea, S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul.

RESPONSABILITATEA

S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L.. va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000, privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera Cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul, ca in termen de 10 zile, sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de Cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul Contractului, conditionat de returnarea Bunurilor si Serviciilor. S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei.

DREPT APLICABIL. LITIGII

Prin utilizarea (vizitarea sau cumpararea produselor) site-ului, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca Legile Romane vor guverna Conditiile si Termenii de utilizare de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. si partenerii sai. In cazul unor eventuale conflicte intre S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L.. si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

PREŢURI ŞI MODALITĂŢI DE PLATĂ

Preţurile produselor sunt cele afişate pentru fiecare produs in parte si sunt actualizate zilnic. Preţurile afisate contin TVA. Produsele pot fi achizitionate in limita stocului disponibil. Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila, si nu creaza obligatie contractuala din partea S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L.

La prețul Produselor se vor adăuga:

  • costurile de transport (acolo unde se aplică),
  • un comision de 15 lei aplicabil în cazul plății prețului prin depunere de numerar în contul S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L.,
  • eventualele comisioane percepute de banca dvs.

Efectuarea platii produselor comandate se poate face prin urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata, numerar/cash la livrare sau plata cu cardul.                   

S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. nu percepe alte costuri pentru vânzarea Produselor, în afara celor afișate pe Website.

Pentru toate plățile efectuate, societatea va emite o factură fiscală, Cumpărătorul având obligația să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

Plata prețului în avans. Pentru achiziționarea Produselor care se realizează conform specificațiilor cumpărătorului, a produselor care nu se află în stocul S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. și trebuie achiziționate de la producător/furnizor sau a produselor care se livrează cu transport special, S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. poate solicita achitarea unui avans de cel puțin 30% din valoarea Produsului. Plata avansului se poate realiza prin ordin de plata, în baza unei facturi proforme iar dovada plații trebuie trimisă către S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. la adresa de e-mail contact@quantumdesign.ro În aceste cazuri, Comanda va începe să fie procesată numai după încasarea avansului iar livrarea produsului se va efectua după plata integrală a prețului.

POLITICA DE RETUR

Returnarea produselor se poate face in urmatoarele cazuri:

Ati primit alt produs / alte produse: In cazul in care vi s-a livrat alt produs decat cel comandat, va rugam sa ne anuntati in cel mai scurt timp posibil, pentru ca produsul sa fie returnat si inlocuit cu cel comandat. Cheltuielile de transport (tur-retur) vor fi suportate de catre S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L. In acest caz, vom ridica produsul eronat de la dvs. in prima etapa, urmand ca produsul corect sa fie retrimis catre dvs. odata ce primim inapoi produsul trimis initial.

Marfa livrata prezinta deteriorari vizibile: In cazul in care marfa primita prezinta deteriorari vizibile, aveti dreptul sa refuzati receptia; in acest caz va rugam sa ne anuntati imediat pentru a putea proceda la trimitirea unui alt produs (acelasi tip cu cel comandat), caz in care termenul de livrare va fi extins cu timpul necesar procesarii unei comenzi. Reclamatiile de acest tip se iau in considerare doar in primile 72 ore de la primirea coletului. Dupa acest termen, reclamatiile nu se vor lua in considerare, exceptie fiind cazurile definite in Legea nr. 449/2003. Daca ati primit un produs deteriorat, vom ridica produsul de la dvs. prin serviciul de curierat, urmand ca alt produs (de acelasi tip) sa fie retrimis catre dvs. o data ce produsul deteriorat ajunge la noi.

Doriti sa returnati produsul din alte motive: Conform Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta (inclusiv modificari ulterioare): Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. In acest caz, cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, daca se poate in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate.

1. Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea de categorii de produse enumerate de art.16 din OG 34/2014

2. Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza furnizorul cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului de retur.

In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata

3. Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

– Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului.

 – Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Costuri suportate de catre vanzator:

– Produs ce nu este conform cu specificatiile principale din oferta vanzatorului .
– Produs nefunctional in primele 72 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie. (Nota: Doar daca defectul este semnalat in primele 72 ore!)

 4. Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator.

Cererile de returnare vor fi solutionate intr-un termen de 14 de zile de la data depunerii actelor necesare la sediul nostru sau punct de lucru (informatii contact) si trebuie sa cuprinda urmatoarele documente: Cererea pentru denuntare unilaterala a contractului, cu datele complete ale persoanei care face denuntarea, semnata si datata, date despre produsul returnat si motivul returnarii; factura in original, certificatul de garantie in original (unde este cazul) si copie dupa cartea de identitate a persoanei care apare pe factura ca beneficiar.

Eventuale nelamuriri si reclamatii

In cazul in care aveti nelamuriri sau nemultumiri cu privire la un produs achizitionat de pe www.quantumdesign.ro va rugam sa trimiteti un mail in acest sens pe adresa contact@quantumdesign.ro in care sa mentionati cat mai multe detalii in baza carora sa putem procesa mesajul dumneavoastra. Este necesar sa specificati numarul de comanda, numele complet si corect, data la care ati efectuat comanda, categoria in care se inscriu produsele solicitate, data si metoda de livrare.

Toate aceste informatii vor facilita comunicarea dintre dumneavoastra si S.C. QUANTUM GLOBAL TEAM S.R.L., motiv pentru care va rugam sa verificati cu atentie inserarea lor integrala si corecta in mesajul dumneavoastra.